słoń, zdaje sobie z tego sprawę, ale co??? Mam napier...dalać kilometry bez celu, bez potrzeby! Jeżdżę kiedy muszę...
LPG - czy założyłbyś jeszcze raz?
Zwiń
X
-
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
-
-
patrykL, ty też powinieneś, masz to samo...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Niezależnie od tego jak często i dużo jeździsz wtrysk nie powinien paść po tak małym przebiegu. Wymienilil Ci na gwarancji, więc tylko niesmak pozostajeZamieszczone przez mkania777słoń, zdaje sobie z tego sprawę, ale co??? Mam napier...dalać kilometry bez celu, bez potrzeby! Jeżdżę kiedy muszę...
. Może ten jeden był jakiś walnięty (przynajmniej tak by sugerował przebieg) i po wymianie będziesz miał już spokój.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Moim clio z LPG zrobiłem już ponad 90 tyś km bez większych problemów. Octavie też mam na gaz i następne auto też będzie z gazem o ile oczywiście następną generację będzie się dało zagazować...
Co do wyboru najlepszych instalacji to raczej kluczem jest montaż takiej, którą mamy gdzie serwisować/obsługiwać miałem raz jedną z najbardziej rozbudowanych i nowocześniejszych instalacji AG SGI (cena z kosmosu) i powiem nigdy więcej... nikt nie umiał tego wyregulować a części zamienne drogie jak... sam reduktor 2.5 tyś zł.
jeśli już to wybierał bym Landi, BRC, Stag
Komentarz
-
-
Generalnie instalacja jako calosc jest bardzo dobra, natomiast wtryski sa dosc awaryjne... Mogliby Panowie z LR poprawic ten element, bo troche wstyd...Zamieszczone przez madmacA u mnie na przeglądzie po 30000 km okazało się że 2 wtryskiwacze są do wymiany, na szczęście auto jest jeszcze na gwarancji. Objawy były podobne - nierówna praca silnika i falowanie obrotów na biegu jałowym.
Komentarz
-
-
słyszałem na serwisie, że przyjeżdżają tury na wymianę .... nic wiecej.Zamieszczone przez kurczak1985Generalnie instalacja jako calosc jest bardzo dobra, natomiast wtryski sa dosc awaryjne... Mogliby Panowie z LR poprawic ten element, bo troche wstyd...Zamieszczone przez madmacA u mnie na przeglądzie po 30000 km okazało się że 2 wtryskiwacze są do wymiany, na szczęście auto jest jeszcze na gwarancji. Objawy były podobne - nierówna praca silnika i falowanie obrotów na biegu jałowym.
ja dobijam do 44kkm i kolejnego przeglądu i po regulacji poza ASO, silnik zaczął normalnie pracować, jak to juz wcześniej gdzieś tu opisałem.
Komentarz
-
-
słyszałem na serwisie, że przyjeżdżają tury na wymianę .... nic wiecej.
ja dobijam do 44kkm i kolejnego przeglądu i po regulacji poza ASO, silnik zaczął normalnie pracować, jak to juz wcześniej gdzieś tu opisałem.[/quote]
Mi po 52 tysiącach padł wtryskiwacz na 1 cylindrze od rozrządu. Moja Czeszka ASO widziała po 1000 km od tamtej pory się tam nie zbliżam.
Następnym razem jak będę miał kupić nowy samochód to gaz montuje w niezależnym warsztacie.
Bo o regulacji gazu nie mają zielonego pojęcia.
A tak z ciekawości zapytam wszystkich kto ma prawidłowo zamontowaną butlę? Tzn do jazdy do przodu bo widziałem już dwie oktavie z ASOWYM LPG do jazdy driftem moja ma do jazdy na wstecznym.
Komentarz
-
-
Mam prawidłowo, ale z racji tego, że zakładaneZamieszczone przez filip_autoA tak z ciekawości zapytam wszystkich kto ma prawidłowo zamontowaną butlę? Tzn do jazdy do przoduZamieszczone przez filip_autow niezależnym warsztacie.
Swoją drogą jakby mi ktoś powiedział, że MEDy padają jak muchy, to bym nie uwierzył. A tu takie historie.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
padają jak muchy po "muchozolu"! Mój jeden po 7,5kkm "odłożył łyżkę"Zamieszczone przez Andrzej.PSwoją drogą jakby mi ktoś powiedział, że MEDy padają jak muchy, to bym nie uwierzyłOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
mkania777,
Takie małe pytanko....jak Ci sie opłaca jezdzić na LPG ( LR ) przy takich przebiegach....????? Z tego co wiem, to kupując Octavię bez LPG auto było tańsze o 2k....
Odkąd wywaliłem LR i wsadziłem Staga to zapomniałem co to jest auto z LPG.... i teraz jak czytam o problemach niektórych uzytkowników ( z "fabryczna" instalacją LR ) to szczerze Wam współczuje bo sam przez to kiedys przechodziłem... ale zeby wtrysk padł po 7,5tk to już sa niezłe jaja...
Komentarz
-
-
A jakie sa takie najbardziej wypasione do naszej instalki, takie wtryski premium wsrod wtryskow :?:Zamieszczone przez NortheuszNo ba, można np Hany czerwone lub MatrixyZamieszczone przez kurczak1985A mozna do tej instalki zalozyc trwalsze wtryski niz te, ktore posiadamy?
. Ale nie to, że tylko takie oczywiście.
Komentarz
-
-
KEIHINZamieszczone przez kurczak1985A jakie sa takie najbardziej wypasione do naszej instalki, takie wtryski premium wsrod wtryskow :?:Zamieszczone przez NortheuszNo ba, można np Hany czerwone lub MatrixyZamieszczone przez kurczak1985A mozna do tej instalki zalozyc trwalsze wtryski niz te, ktore posiadamy?
. Ale nie to, że tylko takie oczywiście.
Komentarz
-
-
źle Ci się wydaje!Zamieszczone przez yunior81Takie małe pytanko....jak Ci sie opłaca jezdzić na LPG ( LR ) przy takich przebiegach....????? Z tego co wiem, to kupując Octavię bez LPG auto było tańsze o 2k....
Pytałem się o upust na auto bez LPG, bo chciałem zamówić bez gazu znając to ile ja jeżdżę, to nie dostałem nawet złotówki z racji rezygnacji z LPG, więc powiedziałem żeby założyli...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-

Komentarz