słoń, zdaje sobie z tego sprawę, ale co??? Mam napier...dalać kilometry bez celu, bez potrzeby! Jeżdżę kiedy muszę...
LPG - czy założyłbyś jeszcze raz?
Zwiń
X
-
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
-
-
patrykL, ty też powinieneś, masz to samo...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777słoń, zdaje sobie z tego sprawę, ale co??? Mam napier...dalać kilometry bez celu, bez potrzeby! Jeżdżę kiedy muszę.... Może ten jeden był jakiś walnięty (przynajmniej tak by sugerował przebieg) i po wymianie będziesz miał już spokój.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Moim clio z LPG zrobiłem już ponad 90 tyś km bez większych problemów. Octavie też mam na gaz i następne auto też będzie z gazem o ile oczywiście następną generację będzie się dało zagazować...
Co do wyboru najlepszych instalacji to raczej kluczem jest montaż takiej, którą mamy gdzie serwisować/obsługiwać miałem raz jedną z najbardziej rozbudowanych i nowocześniejszych instalacji AG SGI (cena z kosmosu) i powiem nigdy więcej... nikt nie umiał tego wyregulować a części zamienne drogie jak... sam reduktor 2.5 tyś zł.
jeśli już to wybierał bym Landi, BRC, Stag
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez madmacA u mnie na przeglądzie po 30000 km okazało się że 2 wtryskiwacze są do wymiany, na szczęście auto jest jeszcze na gwarancji. Objawy były podobne - nierówna praca silnika i falowanie obrotów na biegu jałowym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kurczak1985Zamieszczone przez madmacA u mnie na przeglądzie po 30000 km okazało się że 2 wtryskiwacze są do wymiany, na szczęście auto jest jeszcze na gwarancji. Objawy były podobne - nierówna praca silnika i falowanie obrotów na biegu jałowym.
ja dobijam do 44kkm i kolejnego przeglądu i po regulacji poza ASO, silnik zaczął normalnie pracować, jak to juz wcześniej gdzieś tu opisałem.
Komentarz
-
-
słyszałem na serwisie, że przyjeżdżają tury na wymianę .... nic wiecej.
ja dobijam do 44kkm i kolejnego przeglądu i po regulacji poza ASO, silnik zaczął normalnie pracować, jak to juz wcześniej gdzieś tu opisałem.[/quote]
Mi po 52 tysiącach padł wtryskiwacz na 1 cylindrze od rozrządu. Moja Czeszka ASO widziała po 1000 km od tamtej pory się tam nie zbliżam.
Następnym razem jak będę miał kupić nowy samochód to gaz montuje w niezależnym warsztacie.
Bo o regulacji gazu nie mają zielonego pojęcia.
A tak z ciekawości zapytam wszystkich kto ma prawidłowo zamontowaną butlę? Tzn do jazdy do przodu bo widziałem już dwie oktavie z ASOWYM LPG do jazdy driftem moja ma do jazdy na wstecznym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filip_autoA tak z ciekawości zapytam wszystkich kto ma prawidłowo zamontowaną butlę? Tzn do jazdy do przoduZamieszczone przez filip_autow niezależnym warsztacie.
Swoją drogą jakby mi ktoś powiedział, że MEDy padają jak muchy, to bym nie uwierzył. A tu takie historie.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.PSwoją drogą jakby mi ktoś powiedział, że MEDy padają jak muchy, to bym nie uwierzyłOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
mkania777,
Takie małe pytanko....jak Ci sie opłaca jezdzić na LPG ( LR ) przy takich przebiegach....????? Z tego co wiem, to kupując Octavię bez LPG auto było tańsze o 2k....
Odkąd wywaliłem LR i wsadziłem Staga to zapomniałem co to jest auto z LPG.... i teraz jak czytam o problemach niektórych uzytkowników ( z "fabryczna" instalacją LR ) to szczerze Wam współczuje bo sam przez to kiedys przechodziłem... ale zeby wtrysk padł po 7,5tk to już sa niezłe jaja...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszZamieszczone przez kurczak1985A mozna do tej instalki zalozyc trwalsze wtryski niz te, ktore posiadamy?. Ale nie to, że tylko takie oczywiście.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kurczak1985Zamieszczone przez NortheuszZamieszczone przez kurczak1985A mozna do tej instalki zalozyc trwalsze wtryski niz te, ktore posiadamy?. Ale nie to, że tylko takie oczywiście.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Takie małe pytanko....jak Ci sie opłaca jezdzić na LPG ( LR ) przy takich przebiegach....????? Z tego co wiem, to kupując Octavię bez LPG auto było tańsze o 2k....
Pytałem się o upust na auto bez LPG, bo chciałem zamówić bez gazu znając to ile ja jeżdżę, to nie dostałem nawet złotówki z racji rezygnacji z LPG, więc powiedziałem żeby założyli...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
Komentarz